сряда, 1 юни 2016 г.

Край на стреса

5 приложения за смарт телефони, които ще ви помогнат да ограничите стреса
Ако нямате смарт, и РС-то става!


Всяка жена знае какво значи напрегнат ден.
Всяка жена знае какво е да не можеш да се успокоиш, пулсът ти да удря в слепоочията, или да ти се иска да издереш нечии очета.
И, предполагам, всяка жена поне веднъж се е чудила на самата себе си как и защо е загубила контрол и какъв е бил смисълът на това “ама така да си скъсаш нервите”.

В прекрасния високотехнологичен 21 век има Арр-чета за всичко.

Смъкнете си едно от приложенията, които ще ви научат не само да преодолявате стреса, но и да пазите нервната си система.
Трудно ми е да кажа кое от тях е по-добро.
Изучавам и петте, така че ще се радвам, ако в коментарите споделите впечатления или - още по-добре, ако сте ги използвали и имате мотивирано мнение. Приложенията са на достъпен английски език, така че освен според основното им предназначение, могат да се ползват и за езикови тренировки.

И така ето ги безплатните помощници, някои от които много харесвам:

1. Calm - безплатно приложение не само за медитация.
Откакто се помня, медитацията не ми се получава. Правила съм няколко опита, но винаги ми е било смешно. С това приложение, обаче, буквално от първия път в една от най-шумните кафе-сладкарници в центъра на София напълно се откъснах от всичко наоколо. Не зная как и защо, но може би има значение, че нямаш жив контакт с някой, който те кара да се отпуснеш, а ти се разсейваш примерно с цвета на дрехите му. Calm e mриложение, което помага не само за постигане на спокойствие и вътрешен баланс, с него може да се диша заедно, съдейства за концентрацията, за доброто настроение, за приятното заспиване и т.н. Вижте го. Включени са 50 медитации и 16 успокояващи парчета от Kip Mazuy. Всеки месец му допълват съдържанието. Плюс красивите анимирани пейзажи, природни звуци и минималистичния интерфейс. За мен, и според мнооого скромния ми опит, то е най-добро. Ето линк за смъкване:


2. Headspace - медитация за тези, на които времето никога не достига
10-минутни безплатни медитации от Andy Puddicomble (експерт на сайта Greatist). Разделени са на три вида: стрес, хранене и обществен транспорт. Можете да си поставите напомняния (ремайндъри, както ги наричат от поколението на сина ми) и да следите ежедневния си прогрес. Ето и линковете:


3. Mindshift е нещо като персонален треньор, предназначен е предимно за млади хора и помага не само за смъкване на напрежението, но и за преодоляване на тревожността. В него са включени конкретни решения за борба с перфекционизма, социалната тревожност, страха от публични изяви, паника, конфликти и др. На английски език.


4. Daily Yoga - доста добро приложение с различни програми, например за гръб, разтягане и т.н., подробни видео уроци, приятна музика, 600 асани и др.




5. Yoga Academy е приложение, което използвам от няколко месеца, с тематични раздели и много приятни видео програми. Определено лежи не само на моето сърце, но и на сърцата на няколко приятелки. Има няколко минутни, 12-минутни, 20-минутни, 60-минутни тематични упражнения. Всичко изглежда лесно изпълнимо, и наистина става такова при добро постоянство. Между другото, това са първите ми ритмични и чести занимания с йога, и изцяло дължа постоянството си на възможността да ги правя сама и вкъщи. Ето и линковете:

Повтарям молбата за споделяне на впечатления и обмяна на мисли и опит в коментарите.

Ако Ви харесват публикациите в блога, АБОНИРАЙТЕ се за нашия седмичен обзорен NEWSLETTER, в който винаги добавяме по нещо, което няма да намерите в блога. Ще го получавате всяка съботна сутрин. Ако не Ви хареса, винаги можете да отмените абонамента си.

4 коментара:

  1. На този етап моите приложения са: Calm и Yoga Academy. Останалите нещо не ми легнаха на сърцето и бяха безжалостно изтрити.

    ОтговорИзтриване
  2. Меги, изпрати ли статията до вносителите на този умен телефон, поне един нов апарат да ти изпратят за това, че превеждаш на човешки безбройните приложения, които аз никога на чета....уф...нали съм блонди, на телефона си ползвам само функциите на набирана ...Прегръдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По-скоро програмистите трябва да знаят, че има такива, които популяризират работата им. :))
      Но аз съм толкова доволна от знанията, което те предоставят, при това безплатно (до дадено ниво или изобщо), че предвиждам често да го правя и да улеснявам достъпа на хора като нас, които нямаме време ежедневно и дълго да ровим в складовете за приложения.
      И още - не позволявай на телефона си да е по-умен от теб, блонди мое.

      Изтриване
    2. По-скоро програмистите трябва да знаят, че има такива, които популяризират работата им. :))
      Но аз съм толкова доволна от знанията, което те предоставят, при това безплатно (до дадено ниво или изобщо), че предвиждам често да го правя и да улеснявам достъпа на хора като нас, които нямаме време ежедневно и дълго да ровим в складовете за приложения.
      И още - не позволявай на телефона си да е по-умен от теб, блонди мое.

      Изтриване